Current Affairs 30th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 30th December 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Who is the Current (वर्तमान) Lieutenant Governor of Delhi (दिल्ली के राज्यपाल)?
Answer ->> Anil Baijal

Questions 2 ->> Which state govt (राज्य सरकार) will launch (प्रक्षेपण) Bike Ambulance for the people (लोग) of Remote areas (दूरस्थ क्षेत्र)?
Answer ->> Telangana

Question 3>> Who is appointed (नियुक्त) as the new Jammu and Kashmir police chief (प्रमुख)?
Answer ->> SP Vaid

Questions 4 ->> Which Bank has introduced (शुरू की) a full-fledged (विकसित) NRI-focused (केंद्रित) mobile banking app?
Answer ->> South Indian Bank

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>   Name the state govt (राज्य सरकार) that will set (स्थापना की जाएगी) up country first Caterpillar (कमला) Train?
Answer ->> Haryana

Questions 6 ->> Who was the Transformer of Modern Physics (आधुनिक भौतिकी) and Astronomy (खगोल) passed away recently (हाल ही में)?
Answer ->> Vera Rubin


Questions 7 ->> Name the CM of Sikkim (सिक्किम के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Pawan Kumar Chamling

Questions 8 ->> Who was the former world (पूर्व विश्व) No1 and two thousand eight French Open champion announced (घोषणा की) retirement recently?
Answer ->> Ana Ivanovic

Questions 9 ->> Who has launched (शुभारंभ) the Swachh Swasth Sarvatra initiative (पहल)?
Answer ->> J P Nadda

Questions 10 ->> What is the Currency of Andorra (अंडोरा की मुद्रा)?
Answer ->> Euro



0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.